Datorsimulāciju izmantošana problēmuzdevumu risināšanai ķīmijas apguvē vidusskolā - Maklere, Dita (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba tēma ir “Datorsimulāciju izmantošana problēmuzdevumu risināšanai ķīmijas apguvē vidusskolā”. Darba mērķis ir izpētīt datorsimulāciju kā problēmuzdevumu risināšanas rīku izmantošanas iespējas ķīmijas apguvei vidusskolā. Darbā ir apkopti dati par datorsimulāciju un problēmuzdevumu vispārīgu raksturojumu un to veidiem. Ir izveidotas darba lapas un uzdevumi skolēniem konkrētajām datorsimulācijām. Kā arī izstrādāti materiāli skolotājiem, kurus varēs izmantot citi skolotāji savās mācību stundās. Atslēgas vārdi: Problēmuzdevumu risināšana, Datorsimulācijas ķīmijā, Problēmuzdevum

The work theme is the “Use of computer simulation for probleme solving in secondary school chemistry” The purpose of the work is to explore computer simulation as a tool for the use of problem-solving for chemistry learning in secondary school. The work includes data on the general characteristics and types of computer simulation and problem tasks. Worksheets and tasks have been created for students for specific computer simulations. As well as developed materials for teachers who will be able to be used by other teachers in their lessons.
Use of computer simulation for probleme solving in secondary school chemistry
Keywords: Pedagoģija; Problēmuzdevumu risināšana; Datorsimulācijas ķīmijā; Problēmuzdevumi; datorsimulāciju izmantošana problēmuzdevumu risināšanā; Datorsimulācijas bioloģijā