Adaptīva lietotāja saskarne adrešu un plānotāja grāmatas Android lietotnes kontekstā - -, Wai Mon Tun (Latvijas Universitāte, 2019)
Lietotāja saskarne ir tā, kas savieno lietotāju un lietojumprogrammu. Tas ir viens no vissvarīgākajiem aspektiem, kas rada lielu interesi par lietojumprogrammu. Daudzi dizaineri lietojumprogrammās piemēro adaptīvo lietotāja interfeisa (AUI) dizainu, lai lietotāji varētu justies laimīgi un apmierināti, lietojot programmu. Rakstā aprakstīta Android programmas, kas saucas Address&Planner Book, izstrāde, kurā var saglabāt svarīgus kontaktus un plānus un informēt lietotājus. Lietojumprogramma varētu pielāgot lietotāja saskarņu saturu un dizainu atbilstoši kontekstam, kas saistīts ar katru lietotāju, lai paredzētu lietotāja darbības un piedāvātu ērtu lietošanu. Programma ir izstrādāta, izmantojot Java programmēšanas valodu Android Studio.

The user interface is the one that connects a user and an application. It is one of the most crucial aspects of bringing a high volume of user interest in the application. Many designers apply the adaptive user interface (AUI) design in their applications to make the users feel happy and satisfied while using the application. The paper describes the development of an android application called Address&Planner Book which can store the important contacts and the plans, and notify the users. The application would adapt the contents and design of the user interfaces according to the context related to each individual user to anticipate the user’s actions and offer ease of use. The application is developed using Java programming language in Android Studio.
Adaptive user interface in the context of Address and Planner Book Android application
Keywords: Datorzinātne; Adaptive User Interface; Context Awareness; Java; Android; Firebase Realtime Database