4 - 5 gadīgu bērnu matemātisko priekšstatu veicināšana didaktiskajās spēles - Masakovska, Irina (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats: “4 – 5 gadīgu bērnu matemātisko priekšstatu veicināšana didaktiskajās spēlēs” Pētījuma mērķis: Pētīt 4-5 gadus vecu bērnu bērnu matemātiskas priekšstatu apguves veicināšanu didaktiskajās spēlēs. Pētījuma hipotēze: 4 - 5 g. vecuma bērnu matemātisko priekšstatu apguves veicināšana didaktiskajās spēlēs realizējas, ja: matemātikas rotaļnodarbībās bērniem tiek piedāvātas didaktiskās spēles; bērni brīvajā laikā apgūst matemātiskās prasme ar didaktiskajām spēlēm, kas ir brīvi pieejamas. Bakalaura darbs sastāv no 2 daļām: teorētiskās daļas un empīriskās daļas. Pirmajā daļā analizētas D. Dzinteres, R. Fišera, I. Helmanes, E. Krastiņas, A. Lopatinas, R. Ukstiņas, I. Kāpostas u.c. autoru atziņas par matemātiskiem priekšstatiem, matemātiko priekšstatu veicināšanu, didaktisko spēļu būtību. Otrajā daļā autore veic reālās situācijas pētījumu par matemātikas priekšstatu veicināšanu didaktiskajās spēlēs. Darba apjoms ir 58 lpp, 1 pielikums, 4 attēli, 6 tabulas, 86 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: matemātiskie priekšstati, didaktiskā spēle, 4 - 5 gadīgie bērni

Bachelor Thesis Subject: “Promotion of mathematical concepts of children of 4-5 years in didactic games” The objective of the study: To study the promotion of mathematical concepts in didactic games for children aged 4-5 years. Research hypothesis: Promotion of mathematical notions in children aged 4-5 in didactic games is realized if: •didactic games for children in math games; •children learn mathematical skills in their spare time with didactic games that are freely available. Bachelor thesis consists of 2 parts: theoretical part and empirical part In the first part analyzed the conclusions of D. Dzinteres, R. Fišera, I. Helmanes, E. Krastiņas, A. Lopatinas, R. Ukstiņas, I. Kāpostas authors' statements on mathematical notions, promotion of mathematical notions, the essence of didactic games. In the second part, the author conducts a real - life study on the promotion of mathematical notions in didactic games. The volume of work is 58 pages, 1 attachments, 4 pictures, 6 table, 86 literature. Keywords: Mathematical notions, didactic game, 4-5 year old children
Development of mathematical facilitation of didactic games of 4 - 5 years old children
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Matemātiskie priekšstati; matemātisko priekšstatu veicināšana; Didaktiskā spēle; 4 - 5 gadīgie bērni