Pašvaldības izglītības līdzfinansējuma sistēma - Ābeltiņš, Gunārs (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darbā tiek sniegts apraksts un projektējums “Pašvaldības izglītības līdzfinansējuma sistēmai” (turpmāk – PILS). Sistēma paredzēta, lai pirmsskolas un skolas izglītības iestādes varētu automātiski veikt līdzfinansējuma aprēķinus par izglītojamajiem. Sistēma apvieno un aizstāj esošos, novecojušos Universālās darba vietas risinājumus, “UDV Privāto skolu līdzfinansējums” un “UDV Pirmsskolu rindas”. Darba autors projektā izstrādāja daļu no klienta portāla (vue.js) funkcionalitātes un API servisa (.NET) funkcionalitātes. Datu apmaiņa starp portālu, API un datu bāzi notiek, izmantojot JSON formāta datus. Portāls izmanto atvērtā pirmkoda komponenšu bibliotēku LX/UI, kuru aktīvi izstrādā SIA “ZZ Dats”.

The qualification work provides a description and design of the "Local Education Co-financing System" (hereafter PILS). The system is intended to enable pre-school and school education institutions to automatically calculate the co-financing for their pupils. The system integrates and replaces the existing, outdated Universal Workplace solutions, "UDV Private School Co-financing" and "UDV Pre-school Queues". The author developed part of the functionality of the client portal (vue.js) and the API service (.NET). The data exchange between the portal, API and database is done using JSON format data. The portal uses the open-source component library LX/UI, which is under active development by ZZ Dats Ltd.
Municipal education co-financing system
Keywords: Datorzinātne; līdzfinansējums; izglītība; vue.js; .net; json