SIA “MINI OFISS” finanšu rādītāju analīze turpmākās attīstības plānošanai - Naglis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2017)
SIA „MINI OFISS” 2013. gadā vēlējas saņemt aizdevumu no bankas, lai varētu iegādāties saimniecības ēku (veikalu). Uzņēmumam banka prasīja pārāk lielu nodrošinājumu, lai varētu izsniegt kredītu, jo uzņēmums tikai 2011. gadā tika dibināts un 2012. gada peļņa banku nepārliecināja, ka uzņēmums spēs segt lielās kredīta saistības nākotnē. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot vai SIA „MINI OFISS” spēj piesaistīt ārējos finanšu līdzekļus saimnieciskās darbības attīstībai. Diplomdarba uzdevumi ir izpētīt speciālo literatūru un citus informācijas avotus par finanšu analīzi un bankas kredītiem, veikt grāmatvedības dokumentu un atskaišu izpēti un apkopot finanšu rādītājus un veikt iegūto rezultātu analīzi no 2011.-2015. gadam. Pēc veiktajās finanšu rādītāju analīzēs un naudas plūsmas sagatavošanas uzņēmums ir spējīgs atmaksāt kredīta aizdevumu.

Ltd. "MINI OFISS" wanted to obtain a loan from the bank in 2013, to buy a building (shop). The bank asked too big guarantee, to be able to give a credit for the company, because the company was established only in 2011. The profit of the company in 2012 was not enough, to convince the bank, that the company will be able to cover large credit obligations in the future. The aim of the Diploma paper purpose is to clarify, if Ltd. "MINI OFISS" is able to attract external financial resources for the development. The tasks of the Diploma paper were to study the special literature and other sources of information for financial analysis and bank loans, to examine accounting documents, and gather financial indicators and analysis of the results obtained from 2011 until 2015. According to financial indicators analyses and cash flow carried out, the company is able to pay for a credit loan.
The Analysis of Financial Ration of "MINI OFISS” Ltd. for Planning of Future Development
Keywords: Ekonomika; banku kredīti; finansēšana; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte