Ošu mitrāju kokaudzes struktūra Ķemeru nacionālajā parkā - Eglītis, Dainis (Latvijas Universitāte, 2008)
Ošu audžu kritiskais stāvoklis un straujie samazināšanās tempi Latvijā, kā arī citviet Eiropā, rada bažas par ilgtspējīgu ošu audžu pieejamību. Darbs ir izstrādāts ar mērķi analizēt Ķemeru nacionālajā parkā esošas ošu mitrāju kokaudzes sugu sastāvu un uzbūvi, kā arī prognozēt kokaudzes sugu sastāva izmaiņas nākotnē. Darbā tiek analizēts sugu sastāvs kokaudzē un pamežā, noteikti un analizēti kokaudzes taksācijas elementi, analizēts kokaudzes stāvojums un krāja, kā arī noteiktas sugu sastāva mainības tendences. Darbā ir sniegta informācija arī par Parastā oša (Fraxinus excelsior) bioloģiju un ekoloģiju, kā arī par ošu audžu izplatību Latvijā. Darba apjoms: 55 lappuses bez pielikumiem, 21 attēls, 9 tabulas un 11 pielikumi, kā arī atsauces uz 35 literatūras avotiem. Atslēgvārdi: Osis, Fraxinus excelsior, Ķemeru nacionālais parks, kokaudze, sugu sastāvs, krāja

Critical situation of ash tree forests and their fast reducing speed in Latvia, also in other places over Europe, raise doubts about sustainable ash tree forest availability. The purpose of my bachelor work is to analyse the ash tree forest species composition and its structure, to forecast forest species compositional changes in future in The Kemeri National Park. Species composition in the ash tree forest and underbrush are analysed in my bachelor, also there are defined and analysed forest taxation elements, analysed forest layering and growing stock, defined species composition fluctuation tendencies. In my bachelor also is given information about ash tree (Fraxinus excelsior) biology and ecology and ash tree forests prevalence range in Latvia. Bachelor contains 55 pages, 21 figures, 9 tables, 11 annexes and there are 35 references. Keywords: Ash tree, Fraxinus excelsior, Kemeri National Park, species composition, growing stock, Ash tree forest
Tree layer stucture of the ash forest in Kemere National Park
Keywords: Vides zinātne