Video mācību materiāli vārdu krājuma attīstībai pirmsskolas angļu valodas pulciņā 4-6 gadus veciem bērniem - Zakule, Liene Astra (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autors: Lienes Astras Zakules Darba tēma: Video mācību materiāli vārdu krājuma attīstībai pirmsskolas angļu valodas pulciņā 4-6 gadus veciem bērniem. Pētījuma mērķis: Izpētīt, kā video mācību materiāli var palīdzēt attīstīt 4 - 6 gadus vecu bērnu angļu valodas vārdu krājumu pirmsskolā organizētās angļu valodas pulciņu nodarbībās. Pētījuma saturs: Pētījumā ir veikts gadījuma pētījums pirmsskolā organizētās angļu valodas pulciņu nodarbībās, kurās tika izmantoti video kā papildus materiāls valodu krājuma apguvei. Iegūtie rezultāti: Regulāra video materiālu izmantošana angļu valodas pulciņā veicina vārda krājuma attīstību 4-6 gadus veciem bērniem. Priekšlikumi: Tiek izveidoti priekšlikumi pirmsskolas angļu valodas skolotājiem par angļu valodas video materiālu izmantošanu bērnu vārdu krājuma attīstībai. Darba apjoms: Darbs sastāv no 54 lpp. (neskaitot pielikumu). Darbā izmantoti 26 attēli, 4 tabulas, 45 literatūras un citi avoti un 8 pielikumi. Atslēgas vārdi: angļu valoda, pirmsskola, pirmsskolas vecuma grupa, svešvaloda, vārdu krājums, video mācību materiāli.

The author of the Bachelor’s Thesis: Lienes Astras Zakules The topic: Video Materials to Develop Vocabulary in Preschool Extracurricular English Lessons for 4-6 Year Old Children The aim of the research: to explore how video materials can help to develop vocabulary in preschool extracurricular English lessons for 4-6 year old children. Content of the research: A case study was carried out in English extracurricular lessons in preschool where videos were used as additional learning material to develop vocabulary for 4-6 year old children. Results: Regular use of video materials in the English extracurricular lessons in preschool promotes the vocabulary development of 4-6 year old children. Recommendations: The author has developed a set of recommendations for preschool English teachers on how to use video materials in the English language to develop vocabulary for 4-6 year old children. The Bachelor’s Thesis consists of 54 pages (excluding appendices), 26 figures, 4 tables, 45 literature and information sources and 8 appendices. Keywords: English language, foreign language, preschool, preschool age group, vocabulary, video materials.
Video Materials to Develop Vocabulary in Preschool Extracurricular English Lessons for 4-6 Year Old Children
Keywords: Izglītības zinātnes; angļu valoda; pirmsskola; pirmsskolas vecuma grupa; svešvaloda; vārdu krājums