Google Text-to-Speech API un teksta izgaismošanas integrācija - Ozols, Atis (Latvijas Universitāte, 2022)
Šis dokuments ir Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes kvalifikācijas darba ietvaros izstrādāta “Google Text-to-Speech API un teksta izgaismošanas integrācija” projekta dokumentācija, kurā iekļauta arī programmatūras prasību specifikācija. “Google Text-to-Speech API un teksta izgaismošanas integrācija” ir risinājums moduļa formā, kura ietvaros lietotājs var lietotnē redzamo tekstu noklausīties audiālā formā, kā arī redzēt lasītā teksta izcelšanu lietotnes tekstuālajā daļā. Modulis izstrādāts atskaņotāja formā, tāpēc iespējams arī mainīt atskaņošanas ātrumu, pauzēt, pārvietoties ierakstā kā uz priekšu, tā atpakaļ.

This document contains documentation and software requirements specification of the project “Google Text-to-Speech API and text highlighting integration”. The project was developed in the University of Latvia, Faculty of Computer Science, within the requirements of the qualification thesis. “Google Text-to-Speech API and text highlighting integration” is a solution in the form of a module, in which a user can listen to the text from a section in audio format as well as see the text highlighted in the section as it is being read. The module is developed in audio player from, making it possible to change the playback speed, play/pause as well as skip forward/backward.
Google Text-to-Speech API and text highlighting integration
Keywords: Datorzinātne; teksts par runu; teksta lasīšana; lapas satura klausīšanās; Google API