Astenopija un mācīšanās grūtības - Campa, Pierluigi (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 34 lapām, tas satur 2 zīmējumus, 8 tabulas, 17 grafikus, kā arī 3 literatūras avotus. Darba mērķis bija noskaidrot, kā redzes treniņi var novērst mācīšanās grūtības bērniem ar astenopiskajām problēmām. Eksperimentālā pētījumā piedalījās 30 Itālijas vidusskolas skolēni vecumā no 11 līdz 13 gadiem. Skolēniem ar astenopiskajām problēmām tika veikta redzes treniņu sērija. Rezultāti parādīja, ka redzes treniņš ir efektīva metode, kas ļauj bērniem ar astenopiskajām sūdzībām atjaunot redzes spējas. Atslēgas vārdi: astenopiskās problēmas, mācīšanās grūtības, redzes treniņš, redzes spēju atjaunošana

This bachelor work is written in English on 34 pages, it contains 17 figures, 8 tables, and 4 references. The main aim of this thesis is to demonstrate how the learning difficulties of children with asthenopic problems can be resolved with visual training. The experimental research was conducted on 30 Italian students from middle school, aged between 11 and 13 years. Students with asthenopic problems have been subjected to a series of visual training. The result shows that the visual training is a powerful tool able to restore the visual abilities of children with asthenopic problems improving their potentiality. Key words: asthenopic problems, learning difficulties, visual trainings, restore visual abilities
Asthenopia and learning difficulty syndrome
Keywords: Fizika