Datu universāla pārlūkošana un saglabāšana dokumentu orientētā XML formātā - Ozolnieks, Edgars (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs ir veltīts universālai relāciju datu bāžu pārlūkošanai un saglabāšanai nerelāciju datu bāzēs. Darbā ir apskatītas nerelāciju datu bāzes, to veidi, atšķirības un pielietojumi. Ir apskatīts, kad vajadzētu lietot kādu no nerelāciju datu bāzēm un ko izstrādātāji iegūs tā darot. Autors ir aprakstījis galvenās atšķirības starp tradicionālo relāciju pieeju un nerelāciju datu bāzēm uz vienkārša piemēra bāzes. Darba galvenais rezultāts ir izveidots algoritms relāciju datu bāžu eksportēšanai un izstrādāts prototips uz universālā pārlūka bāzes datu saglabāšanai dokumentu orientētos XML dokumentos.

Master's thesis is devoted to universal relational database browsing and export to nonrelational databases. The paper deals with nonrelational databases, their types, differences and applications. Discusses the need to use one of nonrelational databases, and what developers will gain from doing it. The author has described the main differences between traditional approaches and nonrelational relational databases based on a simple example. Main results of the paper are designed relational database export and developed a prototype of a universal browser-based to store data in document-oriented XML documents.
Data universal browsing and export to document oriented XML
Keywords: Datorzinātne