Jaunas virsmaktīvas vielas sintēze: dodecillaktobionāts - Ivanovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2019)
Jaunas virsmaktīvas vielas sintēze: dodecillaktobionāts. Ivanovs A., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., doc. Kļimenkovs I. Bakalaura darbs ķīmijā 38 lappuses, 6 attēli, 6 tabulas, 26 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta informācijas apkopošana par virsmaktīvajām vielām un karboksilātu alkilēšanu. Eksperimentālajā daļā sintezēts dodecillaktobionāts, meklēti piemērotāki reakcijas apstākļi un vielas attīrīšanas metodes.

Synthesis of a novel surfactant: dodecyl lactobionate. Ivanovs A., supervisor Dr. Chem., doc. Kļimenkovs I. Bachelor’s thesis in chemistry, 38 pages, 6 figures, 6 tables, 26 literature references, 4 appendices. In Latvian. Preparation of surfactants and alkylation of carboxylates have been reviewed. Dodecyl lactobionate was prepared. Effect of reaction time on yield and different purification methods were investigated.
Synthesis of a novel surfactant: dodecyl lactobionate
Keywords: Ķīmija; VIRSMAKTĪVĀS VIELAS; LAKTOBIONSKĀBE; LAKTOBIONSKĀBES ESTERI; KARBOKSILĀTU ALKILĒŠANA