Kukuļošanas veidi- pieprasījuma, apsolījuma un piedāvājuma izpratne krimināltiesībās - Klekere, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Kukuļošanas veidi- pieprasījuma, apsolījuma un piedāvājuma izpratne krimināltiesībās”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt tādus noziedzīgus nodarījumus kā kukuļa pieprasījums, apsolījums un piedāvājums, lai izprastu, kādas problēmas var rasties tiesību normu piemērotājiem, kvalificējot šos noziedzīgos nodarījumus. Darba mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojošie uzdevumi: kukuļošanas tiesiskā regulējuma attīstības Latvijā apskats, kukuļdošanas un kukuļņemšanas sastāva analīze, kukuļošanas veidu nošķiršanas pētīšana, ārvalstu regulējuma analīze. Darba rezultātā, aplūkojot nacionālo regulējumu, ārvalstu regulējumu un tiesu praksi, autore izdarīja secinājumus atbilstoši darba mērķim.

The topic of the bachelor's thesis is “Types of bribery – understanding of demand, promise and offer in criminal law”. The aim of the bachelor's thesis is to study and analyse criminal offenses such as demand, promise and offer of a bribe in order to understand the problems that may arise for law enforcers in classifying these crimes. To achieve the aim of the work, the following tasks were set: review of the development of the legal regulation of bribery in Latvia, analysis of the active and passive bribery, research of the delimitation of the types of bribery, analysis of foreign regulation. As a result of the work, looking at the national regulation, foreign regulation and court practice, the author drew conclusions in accordance with the aim of the work.
Types of bribery – understanding of demand, promise and offer in criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne; kukuļošana; pieprasījums; apsolījums; piedāvājums