Atbildības par prostitūciju un sutenerismu reglamentācija Latvijā un ārvalstīs - Vītola, Līga (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs – „Atbildības par prostitūciju un sutenerismu reglamentācija Latvijā un ārvalstīs” sastāv no piecām daļām: vēsturiskā prostitūcijas un sutenerisma attīstība un atbildības reglamentācija, prostitūciju ierobežojošo noteikumu pārkāpšanas juridiskās pazīmes un atbildības reglamentācija, piespiešanas nodarboties ar prostitūciju juridiskās pazīmes un atbildības reglamentācija, sutenerisma sastāva pazīmes un atbildība par sutenerismu, kā arī atbildības par analizējamo likumpārkāpumu izdarīšanu reglamentācija ārvalstīs. Darba mērķis ir atbildības par prostitūciju un sutenerismu reglamentācijas gan Latvijā, gan ārvalstīs izpētīšana un raksturošana padziļinātā aspektā, vienlaikus apskatot arī prostitūcijas un sutenerisma, kā arī atbildības par nodarbošanos ar tiem regulējuma vēsturisko attīstību un Latvijas tiesu praksi attiecībā uz prostitūciju ierobežojošo noteikumu pārkāpšanu, piespiešanu nodarboties ar prostitūciju un sutenerismu.

Master work “Regulation of liability for prostitution and pimping in Latvia and foreign countries” consists of five parts: historical development of prostitution and pimping and regulation of liability, legal features of violation of restrictive provisions of prostitution and regulation of liability, legal features of compelling engaging in prostitution and regulation of liability, substance of pimping and liability for pimping, as well as regulation of liability for commitment of analysable violations in foreign countries. The aim of work is to explore and characterize regulation of liability for prostitution and pimping in Latvia in deeper aspect, at the same time examining historical development of prostitution and pimping and regulation of liability for engaging with them, and jurisprudence of Latvia in respect of violation of respective provisions of prostitution, compelling engaging in prostitution and pimping.
Regulation of liability for prostitution and pimping in Latvia and foreign countries
Keywords: Juridiskā zinātne