PMO (Projektu vadības biroja) klātesamība, mērķi un uzdevumi lielākajos Latvijas uzņēmumos - Vītola, Irēna (Latvijas Universitāte, 2021)
Projekta vadības birojs uzņēmumos nodrošina dažādas atbalsta un cita veida funkcijas programmatūras izstrādes projektos. Darbā aprakstīti projekta vadības biroja modeļi un to funkcijas, un kā projekta vadības biroja esamība palīdz realizēt programmatūras izstrādes projektus. Darbā tiek izvirzīts mērķis veikt aptauju lielākajos Latvijas IT uzņēmumos par projektu vadības biroja esamību šajos uzņēmumos, kā arī kādi mērķi ir projektu vadības birojam uzņēmumā un kādas funkcijas projektu vadības birojs veic programmatūras izstrādes projektos un uzņēmumā. Pētāmais loks ir pieci lieli IT uzņēmumi. Pētījuma rezultātā analizēti un salīdzināti šo uzņēmumu projekta vadības biroja modeļi, kādas funkcijas organizācijā veic projektu vadības birojs.

The project management office provides a variety of support and other functions in software development projects. The work describes the models and functions of the project management office and how the existence of the project management office helps to realize software development projects. The work aims to carry out a survey of the largest Latvian IT companies regarding the existence of a project management office in these companies, as well as the objectives of the project management office in the company and the functions of the project management office in software development projects and the company. The investigational circle is five large IT companies. The study analyzed and compared the models of the project management office of these companies, the functions of the project management office in the organization.
Presence, goals, and tasks of PMO (Project Management Office) in the largest Latvian companies
Keywords: Datorzinātne; projektu vadības birojs; projekts; programmatūra; projektu vadība