DT izmeklējuma protokoli pacientiem hematūrijas gadījumā - Pūka, Ilze (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma – Datortomogrāfijas izmeklējuma protokoli pacientiem hematūrijas gadījumā. Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka starp biežāk sastopamajiem hematūrijas iemesliem ir ļaundabīgs urīnizvades sistēmas audzējs un Latvijā ik gadu tiek atklāti vairāk kā desmit tūkstoši jaunu onkoloģisko saslimšanu gadījumu, kuru savlaicīga un precīza diagnostika var ietekmēt ārstniecības iznākumu. Darba mērķis ir analizēt standartā hematūrijas gadījumā diagnostikā lietoto DT izmeklējumu protokolus un noteikt standarta parametrus, salīdzināt ar praksē lietotajiem protokoliem. Bakalaura darba teorētiskajā daļā apkopota un analizēta literatūra par urīnizvades sistēmas anatomiju, DT anatomiju, hematūriju, datortomogrāfijas izmeklējuma protokoliem. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tika veikta DT protokolu analīze izmantojot kvalitatīvo pētījuma metodi- kontentanalīzi. Darba apjoms ir 38 lpp, to veido 5 nodaļas, 4 apakšnodaļas, 2 pielikumi, darbā ir iekļautas 2 diagrammas. Darbā ir izmantoti 25 literatūras un informācijas avoti.

Title of bachelor’s thesis- “CT protocols in case of patients with hematuria.” The actuality of work is based on data that one of most frequent causes of hematuria is malignant tumor of urinary tract and more than ten thousand new oncology cases are diagnosed every year in Latvia, in treatment of which timely and accurate diagnostics can impact result of treatment. The aim of the thesis is to analyze standard CT protocols used in diagnostics in case of hematuria, set standard parameters and compare with CT protocols used in practice. Review and analysis of literature about urinary tract anatomy CT anatomy, hematuria, CT protocols are carried out in the first part of the thesis. CT protocol analysis by qualitative research method- content analysis is carried out in the second part of the thesis. The volume of the thesis is 38 pages, containing 5 chapters and 4 sub-chapters, 2 attachments, 2 charts. 25 literature and information sources have been used.
CT protocols for patients in haematuria cases
Keywords: Medicīna; urīnizvades sistēma; hematūrija; datortomogrāfija; izmeklējuma protokols