Interneta resursu un iespēju pārvaldība Latvijas augstskolu bibliotēkās - Burķīte, Sanita (Latvijas Universitāte, 2007)
Attīstoties IT un interneta pakalpojumu formām, bibliotēkām ir jāseko līdzi jaunajām tendencēm, lai saglabātu savu aktualitāti sabiedrībā. Tomēr Latvijā pastāv nevienmērīga situācija un augstskolu bibliotēkās interneta sniegtie pakalpojumi netiek pilnībā pielietoti, kas kavē arī lietotāju informācijpratības prasmju attīstību. Darba mērķis ir noskaidrot galvenās interneta pakalpojumu izmantošanas iespējas bibliotēkās un apskatīt Latvijas augstskolu bibliotēku galvenās tendences šajā jautājumā. Darba rezultātā ir konstatēts, ka interneta pamatpakalpojumi – informācijas publicēšana, apmaiņa, meklēšana un komunikācija – tiek piedāvātas arvien kvalitatīvākā un plašākā formu veidā. Jāsecina arī, ka Latvijas augstskolu bibliotēkas internetu savā darba procesā un klientu apkalpošanā izmanto nepilnīgi un krasi atšķirīgā kvalitātes līmenī. Atslēgvārdi: pakalpojumu pārvaldība, bibliotēku pakalpojumi, elektroniskie pakalpojumi bibliotēkās

As IT and informational services develop continuously libraries have to follow to new tendencies to maintain theirs’ actuality in society. Advancement of Latvian libraries is still unequal and development of users’ information literacy is hindered. The aim of this investigation is to clarify possibilities of internet services’ using in Latvian libraries and to show main characteristic tendencies of situation in higher education institutions’ libraries of Latvia. At the research results is found that management of information and communication is offered more qualitatively and with increasing range of forms, but the internet is still used incompletely and in absolutely different quality by higher education institutions’ libraries of Latvia in process of work and customers’ service. Keywords: Services’ management, libraries’ services, the internet, electronic services in libraries.
Management of Internet Resources and Possibilities in Higher Education Institutions’ Libraries
Keywords: Komunikācijas zinātne