Dažādas izcelsmes organisko vielu ekstraktu ietekme uz sēklu dīgšanu - Dzene, Tīna Agnese (Latvijas Universitāte, 2021)
Mūsdienās pieaugot cilvēku vēlmei dzīvot veselīgāk un palielinoties pieprasījumam pēc dabīgiem mēslošanas līdzekļiem, arvien plašāks kļūst tirgū pieejamo organisko mēslošanas līdzekļu klāsts. Tie atšķiras gan pēc sastāva / izcelsmes, tādējādi arī gan pēc to efektivitātes uz augu attīstību, kas bieži vien nav pietiekami izpētīta. Bakalaura darba mērķis ir salīdzināt un novērtēt dažādas izcelsmes organisko vielu ekstraktu (biohumusa, kūdras, sapropeļa, jūras aļģu, lignohumāta) efektivitāti uz augu attīstību, veicot redīsu dīgšanas testus un sīksīpolu augšanas testus. Pētījuma rezultāti parāda, kā dažādi organiskie mēslošanas līdzekļi un to atšķaidījumi ietekmē augu parametrus un to attīstību.

Nowadays, as people want to live healthier and the demand for natural fertilizers increases, a wider range of organic fertilizers is becoming available on the market. They differ in terms of composition/origin and therefore in terms of their effectiveness on plant development, which has often not been sufficiently studied. The aim of the bachelor's thesis is to compare and evaluate the effectiveness of organic extracts of different orgin (biohumus, peat, sapropel, seaweed, lignohumate) on plant development using redish germination tests and onion growth tests. The results of the study show how various organic fertilizers and their dilutions affect plant parameters and their development.
Impact of organic extracts of different origin on seed germination
Keywords: Vides zinātne; dīšana; redīsi; sīpoli; organiskais mēslojums; humusvielas