Testēšana un ilgtspējība: Kā samazināt testa skaitu bez kvalitātes samazināšanas - Amatniece, Amanda (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba mērķis ir veicināt kvalitatīvu un ilgstspējīgu testēšanas praksi, aplūkojot, kā optimizēt testēšanas procesus mazas kompleksitātes projektos. Darba mērķis ir izpētīt testēšanas pamatprincipus, procesus un industrijas jaunieviesumus, lai izstrādātu stratēģijas, kuras ļauj efektīvi samazināt testēšanas procesu apjomu, saglabājot augstu kvalitāti. Pētījums iekļauj sevī analīzi par dažādiem testēšanas veidiem, lai atrastu optimālus veidus, kā efektīvi identificēt un pārbaudīt kritiskus defektus. Pētījumā tiek ņemts vērā uzsvars uz testēšans stratēģijas ilgtspējību – testu pārvaldību, un kā izvairīties no pārmērīgi daudz neefektīvu testu uzturēšanas. Darbs piedāvā risinājumus, kā integrēt šīs stratēģijas dažādu projektu izstrādes procesos, ļaujot efektīvāk pārvaldīt projektu testēšanas resursus.

The work aims to promote high-quality and sustainable testing practices by looking at how to optimise testing processes in small non complex IT projects. The work aims to explore basic testing principles, processes and industry innovations to develop strategies that effectively reduce the amount of testing processes while maintaining high quality. The study includes an analysis of different types of testing to find optimal ways to effectively identify and test critical defects. The study takes into account the emphasis on the sustainability of the testing strategy, test management, and how to avoid excessive maintenance of ineffective tests. The work provides solutions to integrate these strategies into the development processes of different projects, allowing for more efficient management of project testing resources.
Testing and sustainability: How to increase test volume without reducing quality
Keywords: Datorzinātne un informātika; Testēšana; Regrestesti; Testēšanas stratēģija; Ilgtspējīga testēšana