Grunts granulometriskā sastāva un fizikālo īpašību interpretācijas iespējas pēc statiskās zondēšanas datiem - Rimšelis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2015)
Rimšelis, M. „Grunts granulometriskā sastāva un fizikālo īpašību interpretācijas iespējas pēc statiskās zondēšanas datiem”. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, 2015. Bakalaura darba mērķis ir salīdzināt statiskās zondēšanas datus ar laboratorijā analizēto grunšu paraugu rezultātiem un novērtēt granulometriskā sastāva un fizikālo īpašību interpretācijas iespējas. Rezultāti pierāda, ka nav iespējams ar statisko zondēšanu noteikt tādus parametrus, kā grunts granulometriskais sastāvs un tādu fizikālu īpašību kā dabīgais mitrums, tomēr iegūtais berzes koeficients netieši norāda uz to mainību.

Rimšelis, M. „Interpretation of the grain size distribution and physical properties of soil using cone penetration test”. Bachelor thesis. Riga, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Sciences, 2015. The objective of the Bachelor thesis was to compare data obtained in the process of cone penetration testing with the results obtained in laboratory analysis of the soil samples with disturbed structure and to evaluate the grain-size distribution of these samples and the opportunities to interpret their physical properties. The results obtained prove that cone penetration testing does not allow to determine such parameters as the grain-size distribution and a physical property like the moisture content of soil, however the determined friction ratio indirectly indicates the variability of these properties.
Interpretation of the grain size distribution and physical properties of soil using cone penetration test
Keywords: Ģeoloģija; statiskā zondēšana; granulometriskais sastāvs; inženierģeoloģija; cone penetration test; grain-size distribution