Latvijas krievvalodīgās sabiedrības mediju patērēšanas paradumi un uzticēšanās medijiem - Ugrika, Lauma Valērija (Latvijas Universitāte, 2024)
Krievu valodā runājošā sabiedrība uzskatāma par visneaizsargātāko iedzīvotāju grupu attiecībā uz propagandu, jo tieši viņi ir pakļauti riskam nonākt Krievijas informācijas telpā. Bakalaura darbā “Latvijas krievvalodīgās sabiedrības mediju patērēšanas paradumi un uzticēšanās medijiem” tiek dziļāk apskatīti mediju veidi, definēts, kas īsti ir “medijs” un kādi ir patērētākie mediju formāti. Darbā tiek apskatīts arī sabiedrības uzticēšanās aspekts mediju kontekstā, kā arī apskatīti līdzšinējie pētījumi par uzticēšanos. Ar kvalitatīvo un kvantitatīvo pētījuma metožu palīdzību tiek noskaidrots: kādus medijus patērē Latvijā dzīvojošie krievvalodīgie, ar kādu mērķi viņi tos patērē, vai viņi uzticas pašmāju medijiem un uz ko balstās viņu uzticēšanās/neuzticēšanās.

Russian-speaking society is the most vulnerable population in terms of propaganda because they are at risk of ending up in the Russian information space. The Bachelor's work “The trust in media and media consumption patterns among Latvia's Russian-speaking society” deals more deeply with media types, defines what the “medium” really is and what the most consumed media formats are. The work also looks at the aspect of public trust in the media context, as well as at past researches on trust. Qualitative and quantitative study methods shall establish what media are consumed by Russian-speakers in Latvia, by what purpose are they consuming them, whether they trust the domestic media and on which their trust/distrust is based.
The trust in media and media consumption patterns among Latvia's russian-speaking society
Keywords: Komunikācijas zinātne; Mediji; Latvijas iedzīvotāji; Krievu valoda; Uzticēšanās; Mediju patēriņš