Patvēruma meklētāju problemātika: mediju un auditorijas rāmējumu salīdzinājums ziņu portālos "Tvnet.lv" un "Lsm.lv" - Kaldava, Gita (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Patvēruma meklētāju problemātika: mediju un auditorijas rāmējumu salīdzinājums ziņu portālos “Tvnet.lv” un “Lsm.lv””. Bakalaura darba teorētiskajā daļā aplūkota teorija par reprezentāciju, rāmējuma jēdzienu, jaunajiem medijiem, mediju atbildību, sabiedriskā un komerciālā medija jēdzienu un teorija par auditoriju, auditorijas mediju lietojuma un vajadzību apmierināšanu. Darba pētnieciskajā daļā izmantota kvantitatīvā kontentanalīze un rāmējuma analīze, lai noskaidrotu mediju piedāvātos rāmējumus, bet intervijas metode tika izmantota, lai noskaidrotu auditorijas rāmējumus par patvēruma meklētāju problemātiku.

The theme of the Bachelor’s Paper is “Problematics of the refugees: a comparative analysis of media and audiences frames in news portals “Tvnet.lv” and “Lsm.lv””. The theoretical part of the Bachelor’s Paper explores the theory of representation, framing, new media, media responsibility, public and commercial media concept, as well as theory of audience and uses and gratifications theory. In the empirical part of the Paper qualitative content analysis and frame analysis are used to analyse the contents of publications, but interview method is used in order to obtain information about audience framings of problematics of the refugees.
Problematics of the refugees: a comparative analysis of media and audiences frames in news portals "Tvnet.lv" and "Lsm.lv"
Keywords: Komunikācijas zinātne; patvēruma meklētāji; reprezentācija; interneta mediji; auditorija; rāmējums