Raspberry Pi mikrodators kā mājas drošības videonovērošanas sistēma - Delle, Emīls (Latvijas Universitāte, 2015)
Kvalifikācijas darba laikā, izmantojot Raspberry Pi mikrodatoru un tīmekļa kameru, izstrādāta mājas drošības videonovērošanas sistēma un tīmekļa vietne, kur ērti aplūkot to, kas pašlaik notiek mājās vai apskatīt attēlus, kas ir noticis pirms tam. Lietotājs sistēmā attālināti var redzēt notiekošo gan tiešraidē, gan attēlos, kas tiek uzņemti, kad tīmekļa kamera pamana kustību tās priekšā. Sistēma izstrādāta ar tīmekļa tehnoloģiju palīdzību, izmantojot iezīmēšanas valodas HTML un CSS, programmēšanas valodu PHP, Phalcon PHP ietvaru, MySQL datu bāzes programmu un jQuery bibliotēku.

The aim of qualification paper is by using Raspberry Pi microcomputer and a external web cam to create a home video surveillance security system and a website where users can see what is happening at home while they're away. Using the system, user is able to see what is happening in real-time and in view photos which were taken when web cam noticed movement in front of it. System was developed with help of web technologies using markup languages HTML and CSS, programming language PHP, Phalcon PHP framework, MySQL database engine and jQuery library.
Raspberry Pi microcomputer as home security camera system
Keywords: Datorzinātne; Drošības sistēma; Videonovērošana; Raspberry Pi; PHP