Latvijas eksports - konkurētspēja un analīze - Samoilovs, Antons (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā ir analizēta Latvijas eksporta struktūra un eksportu ietekmējošie faktori, tai skaitā rūpniecības un pakalpojumu nozaru attīstība, ārējā tirdzniecība, makroekonomiskie un statistiskie radītāji. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kādi faktori ietekmē Latvijas eksporta attīstību un konkurētspēju ārējos tirgos. Analizējot teorētiskus un empīriskus pētījumus, tiek noskaidroti svarīgākie eksporta konkurētspēju ietekmējošie faktori un, izmantojot statistisko informāciju par Latviju un Eiropas Savienību laika posmā no 2000. līdz 2011.gadam, tiek novērtēta šo faktoru ietekme uz Latvijas eksporta spēju konkurēt ārējos tirgos. Autors izstrādā ekonometrisko modeli eksportu ietekmējošo faktoru ietekmes novērtēšanai un sniedza priekšlikumus eksporta turpmākai veicināšanai. Atslēgvārdi: eksports, konkurētspēja, analīze, struktūra

The bachelor thesis analyses the structure of Latvian export, influencing factors including the manufacturing and service industries development, external trade, and macroeconomic and statistic data. The goal of the thesis is to examine the factors drives Latvian export development and competitiveness in external markets. During exploring theoretical and empirical information the most important factors are determined. Using Latvian and European statistical data form the period of 2000 to 2011 influencing factors impact on Latvian external trade are described. The author developed a correlation-regression model for assessing the impact of the aforementioned factors, and made proposals for further export support. Keywords: export, competitiveness, analysis, structure
Latvian Export - competitevness and analysis
Keywords: Vadībzinātne