Investīcijas un investīciju vide Latvijā - Svēte, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2021)
Autore darba gaitā aplūko investīciju vidi ietekmējošos faktorus, atspoguļojot aktuālo pētījumu rezultātus un tendences investīciju vides izpētes jomā, detalizēti analizējot investīciju vidi Latvijā. Darba gaitā autore analizē zinātnisko literatūru gan Latvijas, gan starptautisko autoru pētījumus, interneta resursus, lai sniegtu plašu priekšstatu par investīciju vides būtību, to veidojošiem un ietekmējošiem elementiem. Darba trešajā daļā, autore piedāvā analīzi, kas sniedz priekšstatu par investīciju vidi veidojošo faktoru ietekmi. Darba Investīcijas un investīciju vide Latvijā darba mērķis ir: balstoties uz teorētiskās bāzes izpēti, analizēt un apkopot informāciju par investīcijām, to vidi veidojošajiem elementiem, nosakot investīciju vidi ietekmējošos faktorus Latvijā, sagatavot priekšlikumus un secinājumus, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem.

In the course of the work, the author considers the factors influencing the investment environment, reflecting the results of current research and trends in the field of investment environment research, analyzing the investment environment in Latvia in detail. The author analyzes the scientific literature of both Latvian and international authors, research and Internet resources in order to provide a broad owerview of the nature of the investment environment, its forming and influencing elements. In the third part of the work, the author offers an analysis that provides an idea of the impact of the factors that creates the investment environment. The aim of the work “Investment and investment environment in Latvia” is - based on the research of the theoretical basis, to analyze and summarize information about investments, environment, determining the factors influencing the investment environment in Latvia, to prepare proposals and conclusions based on the obtained results.
Investment and investment environment in Latvia
Keywords: Ekonomika; investīcijas; investīciju vide; investīciju vides izvērtējums; investīciju vidi ietekmējošie faktori Latvijā