Vismazāk attīstītās valstis pasaules ekonomikā un to attīstības iespējas uz Maldīvu salu un Kaboverdes piemēra - Lupanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Vismazāk attīstītās valstis pasaules ekonomikā un to attīstības iespējas uz Maldīvu salu un Kaboverdes piemēra” tiek apskatītas vismazāk attīstīto pasaules valstu problēmas un to attīstībai sniegtais atbalsts. Darba mērķis ir noteikt attīstību veicinošos pasākumus, kā piemēru citām valstīm, kā arī novērtēt palīdzības efektivitāti. Darba 1.nodaļā tiek apskatīti ekonomiskās attīstības teorētiskie aspekti, 2.nodaļā tiek pievērsta uzmanība vismazāk attīstīto valstu kritērijiem, attīstību kavējošiem faktoriem un attīstības atbalstam. 3.nodaļā tiek izpētīti izstājušos valstu īstenotie attīstības pasākumi. Noslēgumā secināts, ka palīdzība ir efektīva dzīves kvalitātes uzlabošanas, bet ne ekonomikas jomā. Bakalaura darba apjoms ir 85 lapaspuses, tas ietver 7 tabulas un 15 attēlus. Darba izstrādē izmantoti 65 literatūras avoti.

Bachelor paper „Least developed countries in world economic system and their development perspectives analysing Maldives and Cape Verde case study” analyses least developed countries and development assistance. The aim of Bachelor thesis is to find out what has to be done, to achieve sustainable development, so that other countries could follow this example and to find up, if development assistance is effective. First chapter discusses theoretical aspects of economic development, the second chapter focuses on the least-developed countries criteria, development impediments and development assistance. In the third chapter are examined graduated counties case studies. The work consists of 85 pages, it includes 7 tables and 15 images as well as 65 literature sources.
Least Developed Countries in World Economic System and their Development Perspectives Analysing Maldives and Cape Verde Case Study
Keywords: Vadībzinātne