Mediju attieksme pret politiskajām partijām: žurnāla "Ir" gadījums - Āboliņš, Ivars (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā “Mediju attieksme pret politiskajām partijām: Žurnāla “Ir” gadījums” vērtēts, vai identificējama medija attieksme pret konkrētām politiskajām partijām. Par galveno pētniecisko materiālu izvēlēts žurnāla “Ir” komentāru sadaļa un ziņu raksti, kas sniedz ieskatu žurnāla politiskajā orientācijā un ļauj uzskatāmi identificēt atbalstu vai vēršanos pret kādu politisko partiju. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai žurnāla “Ir” saturs ir saskatāmas politiskās simpātijas vai antipātijas un kāda ir redakcionālā attieksme pret partijām kopumā. Par pētījuma problēmu izvēlēts jautājums – vai masu mediju atbalstu politiskajam spēkam vai spēkiem vispār iespējams identificēt. Kā pētniecības metode izmantota retrospektīvā kontentanalīzi. Pētījuma rezultātā konstatēts, ka žurnāls “Ir” paudis konsekventu atbalstu divām konkrētām partijām, it īpaši vienai, bet asi vērsies pret trīs partijām.

In the bachelor work “Mass media attitude against political parties: the case of magazine “Ir”” media’s attitude towards certain political parties is evaluated. To determine magazine’s political orientation the main research material is chosen to be column and news articles section in the magazine “Ir”, because it directly reflects the support or assault towards parties. The study aims to determine, whether in the content of the magazine visible political sympathies or antipathies are identifiable, and clarify editorial attitudes towards political forces altogether. The research problem – if it is even possible to identify the media attitude towards any political forces. Retrospective content analysis is chosen to be main method of the research. Results shows the magazines “Ir” has expressed continuous support to two specific parties, especially one, but turned sharply against three parties.
Mass media attitude against political parties: the case of magazine "Ir"
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)