Apdzīvotības un sabiedriskā transporta tīkla veidošanās Jūrmalā - Zīle, Laura (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Apdzīvotības un sabiedriskā transporta tīkla veidošanās Jūrmalā” tiek apskatīta apdzīvotības veidošanās un šī brīža situācija, apskatīts sabiedriskā transporta politika Jūrmalas pilsētā. Tēma ir aktuāla jo Jūrmalas pilsētas teritorija ir sadrumstalota un viņai ir nepieciešama īpaša pieeeja, ne tikai visai pilsētai, bet katrai tās daļai. Kā arī sabiedriskā transporta tēma ir aktuāla ne tikai Jūrmalā, bet arī pasaulē tiek attīstas dažādas sabiedriskā transporta sistēmas, jo tā ietekmē pilsētu attīstību. Darbā galvenais uzsvars ir uz izvēlēto etalonteritoriju aprakstīšanu un iepazīšanos ar iedzīvotāju viedokli. Darba noslēgumā ir izstrādāti priekšlikumi, ar kuru palīdzību attīstīt Jūrmalas pilsētas sabiedriskā transporta politiku. Atslēgas vārdi: sabiedriskais transports, attīstība, Jūrmala, apdzīvojums.

Bachelor's work „Development of urban and public transports structure in Jurmala” views the formation of population in the past and the current situation and the public transport policy in Jurmala. This topic is actual for the city of Jurmala, because the city is fragmented and it needs a special approach for public transport planning. The approach has to be flexible for the whole city and separate parts of the city. As well as the theme of public transport is not just popular in city of Jurmala, but also in the world. Many countries are developing the public transport, because it affects the urban development. The focus in this work is on the four selected etalonterritoties, they have been descripted form the population side and of the view of local citizens. In the end of the work the author has created proposals for the development of Jurmala in the policy of public transport. Keywords: public transport approach, development, Jurmala, etalonteritory.
Development of urban and public transports structure in Jurmala
Keywords: Ģeogrāfija