Pilsētu attīstība metropoļu ietekmes zonā: Ikšķiles piemērs - Keslers, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Pilsētu attīstība metropoļu ietekmes zonā: Ikšķiles piemērs” tiek pētīts Pierīgas reģionā esošās Ikšķiles pilsētas iedzīvotāju mobilitātes un no tās izrietošo procesu radītās ietekmes uz pilsētas attīstību. Pētāmais temats ir aktuāls, jo līdz šim ir veikti vairāki pētījumi par Rīgas aglomerāciju un tajā ietilpstošajām pilsētām. Darbs ir balstīts uz statistisko datu apkopojumu, iedzīvotāju aptaujas anketu (200 gab.), pieejamo zinātnisko literatūras avotu, Ikšķiles pilsētas attīstības plāna, kā arī citu materiālu analīzi. Pētījums sastāv no 4 pamata nodaļām, kuras sīkāk ir sadalītas pa apakšnodaļām. Pētnieciskais darbs radīts ar mērķi izpētīt metropoles ietekmes kritērijus un analizēt to izpausmes pilsētu attīstībā, izmantojot Ikšķiles piemēru. Veicot pētījumu, tika pierādīts, ka lielāko devumu Ikšķiles pilsētas attīstībai

Bachelor “Urban development in metropolitan area: Ikskile example” examines in Pieriga region located Ikskile population mobility, its resulting processes and study how mobility affect the development of cities. Research subject is topical, because so far there have been several studies done about Riga agglomeration, and cities it includes. Bachelor work is based on statistical data collection, population questionnaires (200 pcs.), available scientific literature, Ikskile development plan and other material analysis. Work consists of four basic chapters which are divided into several subdivisions. Bachelor work is made with a goal to explore the criteria of metropolitan area and analyze their expressions in the city development, using Ikskile as example. A survey proved that the greatest distribution to the Ikskile development provides
Urban development in metropolitan area: Ikskile example
Keywords: Ģeogrāfija