Krāsu redzes izvērtēšana ar datorizētu krāsu sakārtošanas testu - Tenisa, Laura (Latvijas Universitāte, 2022)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 39 lapaspusēm. Tas satur 23 attēlus, 1 tabulu, 5 pielikumus un 30 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis: izvērtēt krāsu redzi ar datorizētu FM-100 nokrāsu testu, dalībniekiem ar un bez krāsu redzes deficītiem. Salīdzināt iegūtos rezultātus ar fizisko testu rezultātiem (D-15 divas versijas, HRR, aomaloskops, FM-100 nokrāsu tests). Pētījumā piedalījās 30 dalībnieki (vīrieši), pusei dalībnieku tika konstatēti krāsu redzes deficīti. Krāsu sakārtošanas testi tika analizēti ar Vingrys and King-Smith metodi. Izanalizējot datorizētā testa rezultātus tika noteiktas vidējās leņķa vērtības katram krāsu redzes deficītu veidam. Atslēgas vārdi: krāsu redzes deficīti, datorizētie krāsu sakārtošanas tests, FM-100 Hue tests, HRR tests, D-15 tests.

The thesis is written in Latvia on 39 pages. It contains 18 images, 1 table, 5 appendices and 27 references. Purpose: to assesstmnt colour vision with a computerised FM-100 colour test, for participants with and without colour vision deficits. Compare the results obtained with the results of conventional tests (D-15 two, HRR, anomaloscope, FM-100 Hue test). The study involved 30 participants (men), with half of the participants experiencing color-vision deficits. The color-arranging tests were analyzed by the Vingrys and King-Smith method. When analysing the results of the computerised test, the average angle values were determined for each type of colour vision deficiency. Keywords: colour vision deficiencies, computerized colour arrangement test, FM-100 Hue test, HRR test, D-15 test.
The Assessment of Colour Vision with the Computerised Colour Arrangement Test
Keywords: Fizika; Krasu redzes deficīti; Datorizēts krāsu sakārtošanas tests; FM-100 Hue tests; HRR tests; D-15 tests