Valsts amatpersona kā Krimināllikuma 219. panta subjekts - Maurīte, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā tiek aplūkota tēma valsts amatpersona kā Krimināllikuma 219.panta subjekts. Tēmas aktualitāti raksturo nevienveidīgā prakse Krimināllikuma 219.panta piemērošanā attiecībā uz valsts amatpersonu. Par aktualitāti liecina arī tas, ka par šo tēmu krimināltiesībās līdz šim nav veikts neviens pētījums, vien daži autori ir aplūkojuši šo tematu savos darbos. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt, vai valsts amatpersona pamatoti tiek saukta pie kriminālatbildības saskaņā ar Krimināllikuma 219.pantu, vai arī tiesību piemērotājs nepamatoti ir paplašinājis Krimināllikuma 219.panta tvērumu un piemērojis to attiecībā uz valsts amatpersonu. Maģistra darba uzdevumi ir izpētīt Krimināllikuma 219.panta ģenēzi un veikt Krimināllikuma 219.panta sastāva analīzi, kā arī veikt Krimināllikuma 219.pantā ietvertā nodarījuma salīdzinājumu ar tiesisko regulējumu citās valstīs un salīdzināt Krimināllikuma 219.panta sastāvu un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.27panta sastāvu. Maģistra darba noslēgumā ir apkopoti izdarītie secinājumi un sniegti autores priekšlikumi. Atslēgvārdi: krimināltiesības, valsts amatpersona, deklarācija, Krimināllikuma 219.pants, subjekts.

Master's thesis is viewed theme of the Criminal Law Section 219 personality as a state official. Topicality is characterized by unequal practice in the application of Section 219 of the Criminal Law pertaining to state officials. The highlighted by the fact that the Criminal Law on the subject so far no study has been carried out, as some authors have covered this topic in their works. Master's thesis task is to appraise whether a state official could is rightly held criminally liable under the Criminal Law Section 219, or applying the Law improperly extended the scope of Section 219 of the Criminal Law and adopted it for state officials. Master's thesis task is to explore the genesis of the Criminal Law, and to carry out the analysis of the composition of the Criminal Law Section 219, and to take Section 219 of the Criminal Law included offence of comparison with legislation in other countries and to compare the composition and Section 219 of the Criminal Law of the Latvian Administrative Violations Code Section 166.27 of the composition. Master's thesis at the end summarizes the conclusions and presents the author's suggestions. Keywords: Criminal Law, state official, declaration, Section 219 of the Criminal Law, subject.
State official as teh subject of section No 219 of the criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne