Slimību un atkarību ārstēšana ar akupunktūras palīdzību. - Lībore, Agne (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī pētījuma tēma ir “Slimību un atkarību ārstēšana ar akupunktūras palīdzību”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot vai ar akupunktūras palīdzību ir iespējams ārstēt slimības un atkarības. Pētījuma uzdevumi ir analizēt zinātnisko literatūru un citus avotus par akupunktūru, analizēt akupunktūras priekšrocības un efektivitāti slimību un atkarību ārstēšanā, kā arī aptaujāt cilvēkus, kuri ir piedalījušies akupunktūras sesijās, analizēt anketas un izstrādāt secinājumus par darbā iegūtajiem datiem. Pētījumā izmantotās metodes ir zinātniskās literatūras analīze, zinātniskās pētniecības metodes- teorētiskā un empīriskās pētniecības metodes (datu ieguves apstrāde un datu apstrādes materiāli). Pētījumā tika noskaidrots, ka ar akupunktūras palīdzību ir iespējams ārstēt slimības un atkarības, pētījuma mērķis tika sasniegts. Atslēgas vārdi: Akupunktūra, akupunktūra slimību ārstēšanā, akupunktūra atkarību ārstēšanā. Darba struktūra: Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, 10 apakšnodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta.

This research topic is “Treatment of diseases and addictions with the help of acupuncture”. The main goal of the research is to find out if acupuncture can cure diseases and addictions. Research objectives ar to analyse scientific literature and other sources about acupuncture, to analyse the benefits and effectiveness of acupuncture in the treatment of diseases and addictions and to interview people who have participated in acupuncture sessions, then the questionnaire analysis, and to draw conclusions about the data obtained in the work. Research methods are to analysis of scientific literature, scientific research methods- theoretical and empirical research methods (data acquisition processing and data processing materials). The study found that acupuncture can be used to treat diseases and addictions, and the aim of the study was achieved. Key words: Acupuncture, acupuncture in the treatment of diseases, acupuncture in the treatment of addictions. Work structure: The work consists of an introduction, 3 chapters, 10 subchapters, conclusions, references.
Treatment of diseases and addictions with acupuncture.
Keywords: Sporta zinātne; Akupunktūra; Akupunktūra slimību ārstēšanā; Akupunktūra atkarību ārstēšanā; Akupunktūras vēsture