Iedomātās kopienas. Andalūziešu nacionālisms Tomasa Gutiera darbā "Andalūziešu valoda". Piezīmes par tās gramatiku un vārdnīcu. Lingvistiskā un ideoloģiskā analīze. - Izmailova, Aļona (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī pētnieciskā darba mērķis ir noteikt, analizēt un interpretēt diskursīvās stratēģijas, retorikas figūras un citus grāmatā izvirzītās teorijas aizstāvēšanai izmantotos elementus. Pētījums ir veikts diskursa analīzes ietvaros, izmantojot analītisko un kritisko metodes. Rezultātā tika konstatēta tās nezinātniskā un ideoloģiskā būtība, kas atspoguļojas uzticamo pierādījumu trūkumā, vēsturiskās realitātes reorganizācijā; kategoriju „mēs” un „viņi” pretstatā, oponentu grupas apsūdzībā, šaubās par tās iztektajiem viedokļiem, jēdzienos „nācija” un „valsts”, kuri apzīmē Andalūziju, utt. Tas liecina, ka reģions ir uztverts kā neatkarīgā no valsts vienība, ka pastāv nepieciešamība popularizēt andalūziešu dialektu kā valodu, kā arī pētījumus un sociālās un politiskās aktivitātes tās aizstāvēšanas labā.

The objective of this research is to determine, analyze and interpret the discursive strategies, rhetoric figures and other elements used in the work to defend the thesis. The research is accomplished by adopting the analytical and critical method of discourse analysis. As a result of present research it’s possible to state that the nature of analyzed work is antiscientific and ideological, which is reflected in lack of appropriate provemets, in reconstruction of the historical reality; contrast between the “we” and “they" categories, accusation of the opponent group, doubts about its opinion, the "nation" and the "country" directed to Andalusia, etc. This indicates its perception as an independent entity from the state, need to promote the Andalusian dialect as language, also studies, social and political actions for its defense.
Imagined comunities. The andalusian nacionalism in the work of Tomas Gutier "Andalusian language". Notes on it’s grammar and dictionary. Linguistic and ideological analysis.
Keywords: Valodniecība; analītiskā metode; kritiskā metode; diskursa analīze; andalūziešu dialekts; nacionālisms