Smilšaino grunšu filtrācijas īpašību izmaiņas atkarībā no to granulometriskā sastāva - Strazds, Viesturs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā veikts autora pētījums par grunts granulometriskā sastāva ietekmi uz filtrācijas īpašībām. Pētījumam ievākti 50 smilšainu grunšu paraugi, kuriem laboratorijā noteikts granulometriskais sastāvs un filtrācijas koeficienti nesablīvētā un sablīvētā stāvoklī. Pēc Hāzena un Beijera formulām aprēķināti filtrācijas koeficienti, un veikta to salīdzināšana ar laboratorijā iegūtajiem datiem.

The purpose of this bachelor's thesis is to determine grain size distribution effect on filtration properties of sandy soils. 50 soil samples were collected to determine grain size distribution and hydraulic conductivity in laboratory. Hazen, Beyer and Kozeny equations were used to calculate hydraulic conductivity from grain size distribution data. Calculated hydraulic conductivity values were then compared with the results obtained in laboratory.
Correlation between permeability and grain size distribution of sandy soils
Keywords: Ģeogrāfija; filtrācijas koeficients; daļiņu diametrs; Kozenī formula; Beijera formula; Hāzena formula