Kvalitatīvas aprūpes nodrošināšana akūti hospitalizētiem pacientiem ķirurģijas nodaļā - Barisa, Inara (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs “Kvalitatīva aprūpes nodrošināšana akūti hodpitalizētiem pacientiem ėirurăijas nodaĜā”sastāv no 3 nodaĜām. Darba izstrādē analizēti 40 literatūras avoti par pacientu adaptāciju un pašaprūpi, balstoties uz K.Rojas un D.Oremas teorijas viedokĜa par kvalitatīvu aprūpi un to ietekmējošiem faktoriem akūti hospitalizētiem pacientiem un stresa jēdziens ėirurăijā. Darba mērėis ir izpētīt ėirurăijas nodaĜas pacientu adaptāciju un pašaprūpes procesu, nokĜūstot stacionārā akūtas hospitalizācijas rezultātā. Izmantojot kvantitatīvo pētniecības metodi un tās instrumentu anketu, tika aptaujāti 97 ėirurăiskās nodaĜas pacienti. Pētījuma gaitā pierādīta hipotēze, ka kvalitatīvas aprūpes nodrošinājums akūti hospitalizētiem pacientiem atkarīgs no pacienta adaptācijas un pašaprūpes spējām. Atslēgas vārdi: adaptācija, akūta hospitalizācija, aprūpe, pašaprūpe, stress.

The Bachelor’s Paper “The Guarantee of Qualitative Care for the Urgently Hospitalized Surgery Department Patients” consists of 3 chapters. 40 literature sources on patients’ adaptation and self-care are analyzed on the bases of K.Roja and D.Orema theory about a qualitative care and it influencing factors for urgently hospitalized patients and the concept of stress in surgery. The aim of the Paper is to research the adaptation and self-care process of the surgery department patients, getting at the hospital because of the urgent hospitalization. 97 patients of surgery department were surveyed using the method of quantitative research and its instrument – a questionnaire. The hypothesis, that the guarantee of qualitative care of the urgently hospitalized patients depends on their ability of the adaptation and care. Key words: adaptation, urgent hospitalization, care, self-care, stress.
The guarantee of qualitative care for the urgently hospitalized Surgery department patients
Keywords: Medicīna