Saeimas deputātu politiskā atbildība - Caics, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Promocijas darbs ir vērsts uz Latvijas Republikas parlamenta – Saeimas, deputātu politiskās atbildības analīzi. Normatīvajos aktos politiskās atbildības jēdziens ir izmantots un attiecināts uz dažādiem subjektiem, taču nav tiešiem vārdiem attiecināts ne uz Saeimu kā kopumu, ne arī uz Saeimas locekļiem (deputātiem). Tāpēc rodas jautājums: vai, izmantojot tiesību zinā tnes pētniecības metodes, ir iespējams izdarīt slēdzienu par Saeimas un tās sastāvā esošo deputātu politisko atbildību? Šos jautājumus autors risina šā promocijas darba ietvaros. Pētniecības rezultātā autors izdara apstiprinošu slēdzienu . Papildus tam auto rs formulē Saeimas deputātu politiskās atbildības definīciju un p amato, ka politisko atbildību kā u n i k ā l u atbildības veidu ir iespējams nodalīt no citiem atbildības veidiem .

The dissertation is focused on studying political responsibility of the members (deputies) of the Latvian Parliament – Saeima. The concept (term) „ political responsibility ” is used in legal norms and regulations (legal acts) with regard to several persons. However, t h e Saeima and its members are not among these persons. Therefore , the question arises: is i t possible to conclude po litical responsibility of t h e Saeima and its members by applying legal research methods. Aforesaid issues are being solved in this dissertation. In the result author makes confirmative conclusion . Additionally, author defines political responsibility of the me mbers of the Saeima and proves that it is possible to distinguish political responsibility from other types of responsibilities .
Promocijas darbs
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Juridiskā zinātne; Jurisprudence