Latvijas uzņēmēju motīvi sporta pasākumu atbalstīšanā - Zērnis, Emīls (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba tēma: Latvijas uzņēmēju motīvi sporta pasākumu atbalstīšanā. Šajā bakalaura darbā tiek petīti un analizēti Latvijas uzņēmēju motivācijas faktori, kuri ietekmē sporta pasākumu atbalstīšanu. Darba rezultāti liecina, ka uzņēmējiem sporta pasākumu atbalstīšana ir svarīga ne tikai no sabiedrības viedokļa, bet arī no uzņēmējdarbības perspektīvas. Darba mērķis: Izpētīt Latvijas uzņēmēju motīvus sporta pasākumu atbalstīšanā un noskaidrot, kādi faktori to ietekmē. Analizēt, kādas sekas sporta pasākumu atbalstīšana rada uzņēmējiem un vai atbalsts sporta pasākumiem ir efektīvs reklāmas līdzeklis. Bakalaura darbs sastāv no ievada, analītiskā apraksta, praktiskās daļas, secinājumi un priekšlikumi. Bakalaura darba apjoms ir 57 lappuses, kurās ir 9 attēli, un 11 pielikumi Atslēgas vārdi: Sporta pasākumi, uzņēmēju motīvi, reklāma, Latvijas uzņēmumi, atbalstīšana.

The theme of work: Motives of Latvian entrepreneurs in supporting sport events. In this bachelor’s thesis, the motivational factors of Latvian entrepreneurs, which influence the support of sports events, are studied, and analyzed. The results of the work show that supporting sports events is important for entrepreneurs not only from the point of view of society, but also from the perspective of business. The goal of work: Investigate the motives of Latvian entrepreneurs in supporting events and identify the factors that influence them. Analyze the consequences of supporting sports events for entrepreneurs and whether supporting sports events is an effective means of advertising. The bachelor's thesis consists of an introduction, analytical review, practical part, conclusions, and proposals. The volume of the bachelor's thesis is 57 pages with 9 pictures, 11 annexes. Keywords: Sports events, entrepreneur motives, advertising, Latvian companies, support.
Motives of Latvian Entrepreneurs in Supporting Sport Events
Keywords: Ekonomika; Sporta pasākumi; Uzņēmēju motīvi; Reklāma; Latvijas uzņēmumi; atbalstīšana