Darba samaksa un tās uzskaite SIA „Kafija" - Djačenko, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma “Darba samaksa un tās uzskaite SIA „Kafija” Diplomdarba mērķis, pamatojoties uz teorētiskām atziņām izpētīt darba samaksas sistēmu uzņēmumā, lai izstrādātu priekšlikumus darba samaksas sistēmas pilnveidošanai. Diplomdarba uzdevumi ir: 1.Izpētīt darba samaksas raksturojumu, darba samaksas veidus un normatīvos regulējumus; 2.Raksturot darba samaksas struktūru (dokumentāciju, darba samaksas apliekamos nodokļus, atvaļinājuma aprēķināšanu un slimības pabalsta aprēķināšanu); 3.Sniegt uzņēmumam vispārīgo raksturojumu; 4.Izanalizēt uzņēmuma darba samaksas organizāciju; 5.Veikt darba samaksas aprēķināšanu; 6.Izstrādāt priekšlikumus, balstoties uz diplomdarba gūtajiem secinājumiem. Diplomdarbs izstrādāts pamatojoties uz teorētisko materiālu, Latvijas Republikas likumiem, Ministra Kabineta noteikumiem, publikācijām periodiskajos izdevumos, statistiskiem datiem un uzņēmuma nepublicētiem materiāliem. Diplomdarbs sastāv no trim nodaļām. Darba pirmajā nodaļā ir izpētīta darba samaksas būtība, otrajā nodaļā ir izpētīta darba samaksas struktūra, trešajā nodaļā uzņēmuma darba samaksas aprēķināšana un uzskaite. Diplomdarba apjoms ir 67 lpp. un tas satur 9 tabulas un 3 attēlus. Darba izstrādē izmantoti 26 informācijas avoti, 9 pielikumi. Atslēgvārdi: darba samaksa, atvaļinājums, slimības nauda, ieturējumi.

The thesis of my diploma is “Wages and the way of calculating in company SIA "Kafija”. The aim of the diploma on the basis of theoretical knowledge is to explore the wage system in the company to develop proposals to improve the system of remuneration. Diploma objectives are to: •Explore the characteristics of wages, wage types and regulatory frameworks; •Describe the structure of pay (documentation taxable wage tax holiday calculation and sickness benefits); •Provide a general description of the company; •Analyze the company's remuneration organizations; •Take the salary calculation; •Develop proposals based on the conclusion from graduation. Diploma work is developed on the basis of theoretical material, statistical data, publications in periodicals, as well as on Latvian Republic laws and other regulations which relate to wage. Diploma consists from three chapters. The first chapter is to explore the nature of wages. The second chapter is to study the wage structure. The third chapter company's wage calculation and accounting. Diploma level are 67 pages and contains 9 tables and 3 images. In the diploma development are used 26 information sources. Key words: wages, sick-pay, vacation, deduction.
Wages and the way of calculating in company SIA "Kafija"
Keywords: Ekonomika