Atpūtas kompleksa izveide Kuldīgas pilsētā - Immers, Inguss (Latvijas Universitāte, 2017)
Atpūta cilvēkiem vienmēr ir bijusi aktuāla, un pēdējo gadu laikā, dodoties atpūtas ceļojumā, tūristi izvēlas uzturēties tuvāk dabai un nakšņot ārpus viesnīcu tipa naktsmītnēm, tādā veidā veicinot lauku tūrisma tendenču maiņu un attīstību. Maģistra darba “Atpūtas kompleksa izveide Kuldīgas pilsētā” mērķis ir paplašināt nakšņošanas vietu skaitu lauku tūrisma piekritējiem Kuldīgas pilsētā. Problēmas noteikšanai veikts pētījums, izmantojot ekspertu intervijas un statistikas datu analīzi. Pētījumā secināts, ka Kuldīgas pilsētā nav pietiekamu nakšņošanas vietu lauku tūrisma piekriKuldīgatējiem, jo trūkst uzņēmēju iniciatīvas jaunu, ilgtspējīgu risinājumu attīstībai. Autors piedāvā problēmas risinājumu projekta veidā. Darbs ietver 91 lappusi, 12 tabulas, 11 attēlus un 48 pielikumus.

Recreation has always been popular, and in recent years when going on holiday tourists choose to stay closer to nature and find accommodation outside a traditional hotel, thus encouraging a change in rural tourism trends and development. The goal of the Master's thesis "Creating a recreational complex in Kuldiga city" is to increase the availability of rural tourism accommodation options for visitors to Kuldiga city. To determine the problem a study was undertaken using interviews with experts and statistical data analysis. The study concludes that there are not enough accomodation places for rural tourism adherents in Kuldiga, because of a lack of business initiatives to develop new, sustainable solutions. The author offers a solution to this problem in the form of a project. The paper includes 91 pages, 12 tables, 11 images and 48 attachments.
Creating a recreational complex in Kuldiga city
Keywords: Vadībzinātne; Kuldīga; lauku tūrisms; nakšņošana; projekts