Saimnieciskās darbības novērtējums uzņēmumā SIA "WWL Houses" - Žera, Sandra (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba nosaukums ir uzņēmuma SIA „WWL Houses saimnieciskās darbības novērtējums. Uzņēmuma saimnieciskās darbības regulāra novērtēšana veido skaidru un reālistisku izpratni par uzņēmumā notiekošajiem procesiem, lai attiecīgi spētu reaģēt uz uzņēmumu negatīvi ietekmējošajiem faktoriem un sniegtu laicīgu informāciju draudošo finansiālo grūtību novēršanai. Ņemot vērā to, ka SIA „WWL Houses” uzņēmumā nav sava finanšu analītiķa, kurš veiktu padziļinātu saimnieciskās darbības novērtējumu, autores maģistra darba mērķis ir gūt uzņēmuma attīstībai nepieciešamo informāciju un brīdināt uzņēmuma vadību, ja darba gaitā pierādā izvirzītā hipotēze, ka uzņēmumam ir finansiālās grūtības, kā arī izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai Darba turpinājumā autore veic uzņēmuma finanšu analīzi, aprēķinot un novērtējot rentabilitātes, likviditātes, maksātspējas un aktivitātes rādītājus, veic horizontālo un vertikālo bilances analīzi, naudas plūsmas analīzi un bankrota diagnostiku

The Masters work is called „Assessment of Economic Activity in Company „WWL Houses” Periodicassessment of the economic activity of a company constitutes a clear understanding of the ongoing processes, for company to be able to respond to the negative determinants and could prevent the imminent financial difficulties in time Considering the fact, that company does not have its own financial analyst who would perform useful economic activities assessments, authors goal of this master work is to obtain the information necessary for the development of the company and to alert the management of the company in case this work proves the hypothesis, that the company faces the financial difficulties. And therefore author would make proposals for the improvement of the economic activity of the company. The author fo the work performes financial analysis by calculating profitability, liquidity, solvency and activity indicators, as well as the horizontal and vertical bilance sheet analysis
Assessment of economic activity in the company "WWL Houses"
Keywords: Ekonomika