Datorizēta krāsu redzes testa aprobācija - Zariņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts uz 35 lapām, satur 17 attēlus, 2 tabulas, 1 pielikumu un 23 literatūras avotu atsauces. Mērķis: veikt datorizētā krāsu redzes testa aprobāciju un noskaidrot normai atbilstošu hromātiskās jutības sliekšņus, salīdzināt testa rezultātus ar HRR un anomaloskopa testos uzrādītajiem rezultātiem. Pētījumā piedalījās 15 dalībnieki, no kuriem 4 ir ar krāsu redzes deficītiem. Dalībniekiem ar krāsu redzes traucējumiem tika konstatēts zaļi – sarkanais deficīts. Ar datorizēto krāsu redzes testu tika iegūti rezultāti ar vissmalkāko gradāciju. Pamatojoties uz rezultātiem, kurus uzrādījuši cilvēki bez krāsu redzes traucējumiem, tika notiektas hromātiskās jutības sliekšņu vērtības 6 hromātiskajos virzienos. Atslēgas vārdi: krāsu redze, krāsu redzes deficīti, datorizētais krāsu redzes tests, hromātiskā jutība.

Bachelor thesis contain 35 pages, 17 images, 2 tables, 1 appendix and 22 references. Purpose: aprobate computerazed color vision test, determine chromatic sensitivity theresholds that correspond normal color vision, compare computerazed color vision test results with results from HRR and anomaloscope tests. 15 people participated in this study, 4 of them are with color vision deficits. Computerized color vision tests results show reduced color vision resolution in red - green chromatic directions among participants with color vision deficits. Computerized color vision test offers most detailed chromatic evaluation. According to test results from people with normal color vision chromatic sensitivity theresholds were determined. Key words: color vision, color vision deficites, computerized color vision test, chromatic sensitivity.
Approbation of computerized colour vision test
Keywords: Fizika