Kriminālprocesa obligātums un lietderīgums kā kriminālās justīcijas sistēmas pamatprincips - Strada-Rozenberga, Kristīne; Kūtris, Gunārs; Leja, Māris; Kulmanis, Oskars; Gribonika, Ērika; Meikališa, Ārija (LU Akadēmiskais apgāds, 2023)
Monogrāfija sagatavota Eiropas Savienības fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena “Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja” ieguldījuma prioritātes “Investīcijas institucionālajās spējās un efektīvā valsts pārvaldē un publiskajos pakalpojumos valsts, reģionālajā un vietējā līmenī, lai panāktu reformas, labāku regulējumu un labu pārvaldību” Eiropas Sociālā fonda projekta “Justīcija attīstībai” (Nr. 3.4.1.0/16/I/001) ietvaros (projekta vadītāja: Kristīne Strada-Rozenberga), veicot pētījumu “Kriminālprocesa obligātuma principa ietekme uz kriminālprocesa efektivitāti”.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Procedural law::Criminal procedure; kriminālprocess - termini; Kriminālprocesa obligātums; Kriminālprocesa lietderība - teorija, prakse; Atteikšanās no kriminālprocesa; Obligātums un lietderība kriminālprocesā - Igaunija, Latvija, Lietuva; Obligātums un liederība kriminālprocesā - Čehija, Slovākija, Nīderlande, Šveice, Vācija, Zviedrija; Latvijas tiesību piemērošana praksē - kriminālprocess