Acs zīlītes atbildes reakcijas izmaiņa dienas garumā uz impulsa stimulu - Kundrāts, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 30 lappusēm un satur 5 attēlus, 7 grafikus, 1 vienādojumu, 1 pielikumu un 17 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Salīdzināt impulsa stimulu izraisītās acs zīlītes atbildes reakcijas izmaiņas dienas garumā. Metodika: Pētījumā piedalījās 8 dalībnieki vecumā no 15 līdz 23 gadiem. Eksperiments risinājās darba dienas garumā no 9 rītā līdz 16 pēcpusdienā. Dalībniekiem tika mērīta un analizēta acs zīlītes atbildes reakcijas izmaiņas ik stundu izmantojot sarkanas un zilas gaismas impulsa stimulus. Rezultāti: Iegūtie dati uzrādīja statistiski nozīmīgus zīlītes atbildes reakcijas izmaiņas atsevišķos laika momentos izmantojot zilas gaismas stimulu.

Bachelor thesis is written in Latvian and it contains 30 pages 5 figures,7 tables, 1 equation, 1 appendix and 17 references. Aim: Compare impulse stimulus induced pupil reflex changes during the day. Methods: The study included 8 participants from age 15 to 23. The experiment went on working days from 9:00am till 5:00pm. Using red and blue light pulse stimulus, pupil response changes were measured and analysed every hour for each participant. Results: the data show statistically significant changes in specific points of pupil response reflex using blue stimulus during the day time.
Pupil reaction change to impulse stimuli during the day
Keywords: Fizika; acs zīlīte; zīlītes reflekss; sarkans gaismas stimuls; zils gaismas stimuls