Elektroniskās naudas ietekme uz ekonomisko izaugsmi Zviedrijā un Latvijā - Grīsle, Sindija (Latvijas Universitāte, 2024)
Nauda ir pastāvējusi jau izsenis un tā ir nepārtraukti tranformējusies. No sākuma tika izmantots barteris, pēc tam gliemežvāki un zelta stabi, bet tagad-elektroniskā nauda. Ar katru naudas transformācijas fāzi, ir tranfosformējusies arī ekonomika, tādēļ ir svarīgi izprast elektroniskās naudas ietekmi uz valstu izaugsmi, lai efektīvāk spētu vadīt un pārraudzīt notiekošos procesus un efektivizēt ekonomisko darbību. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz statistisko analīzi un teorētiskajiem aspektiem novērtēt elektroniskās naudas ietekmi uz Latvijas un Zviedrijas iekšzemes kopproduktu, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus elektroniskās naudas attīstībai. Bakalaura darbs satur: 73 lapas, 2 tabulas un 25 attēlus.

Money has existed since ancient times and it has been continuously transformed. From the beginning, barter was used, then shells and gold bars, but now- electronic money. With each phase of money transformation, the economy has also transformed, therefore it is important to understand the impact of electronic money on the growth of countries economies in order to be able to manage and monitor the ongoing processes more effectively and to make economic activity more efficient. The aim of the bachelor's thesis is to assess the impact of electronic money on the gross domestic product of Latvia and Sweden, based on statistical analysis and theoretical aspects, to draw conclusions and provide proposals for the development of electronic money. Bachelor thesis contains: 73 pages, 2 tables and 25 images.
The impact of electronic money on economic growth in Sweden and Latvia
Keywords: Ekonomika; elektroniska nauda; maksājumu sistēmas; valsts izaugsme; iekšzemes kopprodukts; valsts attīstība