Ambulatorās aprūpes māsu pieredze veselības aprūpes nodrošināšanā - Meļķe, Alise (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma – “Ambulatorās aprūpes māsu pieredze veselības aprūpes nodrošināšanā”. Darba tēmas izvēli nosaka aktualitāte, kas ir pieaugošās pārmaiņas veselības aprūpes sistēmā un māsu darbā valstiskā līmenī. Darba mērķis ir noskaidrot ambulatorās aprūpes māsu pieredzi, nodrošinot veselības aprūpi procedūru kabinetā. Pētniecības uzdevumi ir sekojoši: veikt zinātniskās literatūras analīzi par veselības aprūpi Latvijā; sagatavot intervijas jautājumus un veikt interviju ar praktizējošām ambulatorās aprūpes māsām par viņu pieredzi veselības aprūpes nodrošināšanā; veikt iegūto rezultātu analīzi; izdarīt secinājumus. Pētījuma jautājums – Kāda ir ambulatorās aprūpes māsu pieredze veselības aprūpes nodrošināšanā ambulatorās aprūpes iestādes procedūru kabinetā? Tika izvēlēts kvalitatīvais pētniecības veids, un pētniecības instruments ir intervijas jautājumi. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskā daļā tika veikta literatūras analīze par ambulatoro veselības aprūpi Latvijā, māsas lomu tajā. Pētnieciskajā daļā ir apkopoti pētnieciskā darba rezultāti par aptaujāto māsu pieredzi veselības aprūpes nodrošināšanā. Atslēgas vārdi: Ambulatorā veselības aprūpe, māsas darba organizācija, māsu pieredze veselības aprūpē

Bachelor thesis – „The experience of outpatient nurses in health care provision”. The choice of work theme is determined by the urgency of growing changes in the health care system and nursing in national level. The purpose of this work is to find out the experience of outpatient nurses providing health care in the procedure room. The tasks of research are as follows: to analyze scientific literature on health care in Latvia; prepare interview questions and conduct interviews with practicing outpatient nurses regarding their experience in providing health care; to analyze the obtained results; draw conclusions. Research question – What is the experience of outpatient nurses in providing health care in an outpatient clinics procedure room? The type of research was chosen as cavitative and research tool is interview questions. The work consists of theoretical and practical parts. The theoretical part consists of analysis of literature on outpatient health care in Latvia, the role of the nurse in it. The research section summarizes the results of the research on the nurses’s experiences in providing health care. Keywords: Outpatient health care, nursing work organization, nursing experience in health care.
The Expierance of outpatient nurses in health Care provision
Keywords: Medicīna; Ambulatorā veselības aprūpe; māsas darba organizācija; māsu pieredze veselības aprūpē; veselības aprūpes nodrošināšana