Uzņēmuma kvalitātes un finanšu rādītāju ietekme uz AS “Valmieras Stikla šķiedra” akciju vērtību - Ozoliņš, Reinis (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „Uzņēmuma kvalitātes un finanšu rādītāju ietekme uz AS “Valmieras Stikla šķiedra” akciju vērtību” mērķis ir izpētīt sakarības starp uzņēmuma finanšu pārskatā aprakstītajiem finanšu rādītājiem un akciju vērtību izmaiņām uzreiz pēc finanšu pārskata publicēšanas NASDAQ OMX RIGA un laika posmā līdz nākamā finanšu pārskata publicēšanai. Autors analizē arī vadības lēmumus un to iespējamo ietekmi uz akciju cenu. Darba teorētiskajā daļā apskatīti vērtspapīri un to iedalījums, akcijas un finanšu rādītāji, kurus visbiežāk izmanto, lai analizētu uzņēmumu finanšu situāciju. Tiek apskatīts, kā iedalās un tiek izmantota līdzsvaroto punktu sistēma. Praktiskajā daļā pētīta korelācija starp dažādiem finanšu rādītājiem un akciju cenu, analizēti AS “Valmieras stikla šķiedra” vadības lēmumi izmantojot līdzsvaroto punktu karti.

The purpose of the bachelor’s thesis “Enterprise quality and fiancial indikators inpact to AS “Valmieras stikla šķiedra” share value.” is to investigate the relationship between the financial indicators described in the company’s financial report and the changes of share prices directly after the report is released on NASDAQ OMX RIGA and in the period until the next report is published. The author also analyses managerial decisions and their possible effect on the share prices. In the theoretical part of the study the securities and their classification, shares and for the analysis of company’s financial situation most often used financial indicators, were looked at. In the practical part, the correlation between different financial indicators and share prices was inspected and management decisions used balanced scorecard.
Enterprise quality and fiancial indikators inpact to AS “Valmieras stikla šķiedra” share value.”
Keywords: Vadībzinātne; akcijas; vērtspapīri; finanšu rādītāji; vadības lēmumi; līdzsvaroto punktu karte