Obligāciju emisija un ilgtermiņa aizņēmumi kā kapitāla piesaistes formas - Frule-Zaharova, Katerina (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbā «Obligāciju emisija un ilgtermiņa aizņēmumi kā kapitāla piesaistes formas» tiek izpētītas uzņēmuma ārējās finansēšanas, kas tiek veikta ar mērķi palielināt uzņēmuma kapitālu, dažādās metodes. Aplūkojot mūsdienu ekonomiskās problēmas, var nonākt pie secinājuma, ka daudzi uzņēmumi piedzīvo ievērojamus finansiālos sarežģījumus. Šī iemesla pēc tādu ārējās finansēšanas avotu kā obligāciju emisija vai bankas kredīta noformēšanas izpēte – tā ir interesanta tēma, kura var būt lietderīga gan vidējiem, gan arī lieliem uzņēmumiem. Turklāt analīzes veikšanas procesā varēs izdarīt secinājumu par to, kāds lēmums uzņēmumam ir izdevīgāks – veikt obligāciju emisiju vai vērsties bankā ar nolūku saņemt kredītu. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no 83 lappusēm, 17 tabulām, 19 pielikumiem un 67 izmantotajiem literatūras avotiem. Atslēgvārdi: obligāciju emisija, bankas kredīts, korporatīvas obligācijas, aizņemtais kapitāls.

The master thesis "Bonds emission and long-term loans as means of capital attraction" explores the different methods of the company's external financing. Looking at the current economic situation, many companies are experiencing considerable financial difficulties. For this reason, exploring sources of external financing, such as emission of bonds or long-term loan, is an interesting topic that can be useful for both medium and large companies. In addition, after the analysis process a conclusion will be draw on which decision is more profitable for the company - to perform an emission of bonds or to obtain a long-term banking. The work is written in Latvian and consists of 83 pages, 17 tables, 19 pictures and 67 sources of literature. Keywords: bond issue, bank loan, corporate bonds, borrowed capital.
Bond emission and long-term loans as means of capital attraction
Keywords: Vadībzinātne; obligāciju emisija; bankas kredīts; korporatīvas obligācijas; aizņemtais kapitāls