Pirmsskolas pedagogu un vecāku sadarbība jaunākā vecumposma bērnu pašapkalpošanās prasmju veicināšanā - Reimartus, Laura (Latvijas Universitāte, 2025)
Autors: Laura Reimartus Tēma: Pirmsskolas pedagogu un vecāku sadarbība jaunākā vecumposma bērnu pašapkalpošanās prasmju veicināšanā Darba vadītāja: Mg. paed. Daila Frīdmane Mērķis: izpētīt, kā vecāku un pedagogu sadarbība ietekmē mazu bērnu pašapkalpošanās prasmju attīstību. Darba teorētiskajā daļā aplūkoti bērna attīstības aspekti, pašapkalpošanās prasmes un sadarbība ar ģimeni. Empīriskajā daļā veikts pētījums, izmantojot anketēšanu, strukturētu novērošanu un četrus mēnešus ilgu pedagoģisko izmēģinājumu. Izstrādāti informatīvi bukleti un vizuāli materiāli. Rezultāti rāda – bērna prasmes uzlabojas, ja vecāki saņem saprotamu un praktisku atbalstu. Atslēgvārdi: pirmsskola, sadarbība, pašapkalpošanās, jaunākais vecumposms, metodiskie materiāli Apjoms: 40 lpp., 16 att., 5 tab., 18 lit. avoti, 5 pielikumi.

Author: Laura Reimartus Title: Collaboration Between Preschool Teachers and Parents in Promoting Self-Care Skills Among Young Children Supervisor: Mg. paed. Daila Frīdmane Objective: To examine how cooperation between teachers and parents affects the development of young children's self-care skills. The study analyzes the significance of collaboration between educators and families in child development. The theoretical part reviews aspects of early childhood development, self-care skills, and family involvement. The empirical part includes a study using questionnaires, structured observation, and a four-month pedagogical intervention. Informative booklets and visual cards were developed. Results show that children's skills improve when parents receive clear, practical support. Keywords: preschool, cooperation, self-care, early childhood, methodological materials Scope: 40 pages, 16 figures, 5 tables, 18 sources, 5 appendices
Collaboration Between Preschool Teachers and Parents in Promoting Self-Care Skills Among Young Children
Keywords: Izglītības zinātnes; pirmsskola; sadarbība; pašapkalpošanās; jaunākais vecumposms; metodiskie materiāli