Bērnu sociālās emocionālās attīstības veicināšana 1. klasē - Andrejeva, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba nosaukums: Bērnu sociālās emocionālas attīstīšana 1. klasē Darba autors: Sabīne Andrejeva Darba vadītājs: M.psych., M.paed.Ilze Kricka Darba mērķis ir izpētīt , kā notiek sociāli emocionālo prasmju attīstības veicināšanu bērniem 1 . klasē un novērtēt tās ietekmi uz viņu sociālo un emocionālo labklājību. Uzzināt vai sociāli emocionālās prasmes mācību procesa laikā uzlabojas, vai arī var pasliktinās. Teorētiskajā daļā balstoties uz dažādu autoru rakstiem, pētīju un analizēju, sociālo emocionālo prasmju veidus un to attīstības ietekmi. Pētījuma praktiskajā daļā ir apkopota no vērošana un anketēšana. Pētījums tika veikts x izglītības iestādē. Pētījuma rezultāti tika atklāti, apkopoti un analizēti. Darbs sastāv no 57 lpp., 6 tabulām, 25 attēliem, 9 pielikumiem, 33 literatūras un citiem avotiem. Atslēgas vārdi : sociāli emocionālās prasmes, sociālo prasmju veicināšana, emocionālo prasmju vecināšana.

Title of work: Social-emotional development of children in the 1st grade Author of the work: Sabine Andrejeva Supervisor: M.psych., M.aed. Ilze Kricka The aim of the work is to investigate how the development of social-emotional skills is promoted in children and to assess its impact on their social and emotional well-being and to find out whether social-emotional skills improve or may deteriorate during the learning process. In the theoretical part, based on the articles of various authors, I studied and analyzed the types of social-emotional skills and the impact of their development. The practical part of the research is a combination of observation and questionnaires. The study was conducted in x educational institution. The results of the research were discovered, compiled and analyzed. The work consists of 57 pages, 6 tables, 25 pictures, 9 appendices, 33 literature and other sources. Keywords: social-emotional skills, promotion of social skills, parenting of emotional skills
Social-emotional development of children in the 1st grade
Keywords: Izglītības zinātnes; sociāli; emocionālās; prasmju; veicināšana