Universālas metodes Twitter datu analīzei - Rikters, Matīss (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā tiek analizēti dati no sociālā tīkla Twitter un atrast lietderīgākās metodes, kas palīdz šādus datus analizēt. Šajā darbā tiks apskatītas metodes, risinājumi un rīki, kas varētu būt noderīgi jebkādas tematikas Twitter datu analīzei. Darba gaitā, pielietojot apskatītās metodes un risinājumus, tiks izveidots un aprakstīts rīks universālai Twitter datu analīzei.

The objective of this thesis is to explore how data from the Twitter social network can be analyzed and to find the most useful methods that would help to analyze such data. This thesis will describe the methods, solutions and tools that could be used for analyzing Twitter data of any topic. In the course of the work a universal tool for analyzing Twitter data will be developed using the methods described.
Universal methods for Twitter data analysis
Keywords: Datorzinātne