”Verba volant, scripta manent: LU Juridiskās fakultātes sākotne”: izstādes plakāti - Veigura, Ilze; Kiopa, Lelde (My University, 2019)
Latīņu teiciens "Verba volant, scripta manent" vēsta, ka teiktais izgaist, bet rakstītais paliek. Ar izstādi LU Bibliotēka sveic LU Juridisko fakultāti simtgadē. Juridiskās fakultātes saknes ir saistītas ar Latvijas Augstskolas, vēlāk – Latvijas Universitātes, dibināšanu, kad tika izveidota Ekonomiski juridiskā jeb Juridiski ekonomiskā fakultāte, kas sastāvēja no Tautsaimniecības nodaļas un Tiesību zinātņu nodaļas. Vēlāk tā ieguva Tautsaimniecības un tiesībzinātņu fakultātes nosaukumu. Izstādē akcentēti konkrētu mācībspēku ieguldījumu fakultātes veidošanā un nozares zinātniskās domas attīstībā.
Keywords: Jānis Čakste; Augusts Lēbers; Kārlis Dišlers; Kārlis Puriņš; Pauls Mincs; Roberts Akmentiņš; Vladimirs Bukovskis; Hermanis Albats; Vasilijs Sinaiskis; Aleksandrs Būmanis; Pēteris Lejiņš; Konstantīns Čakste; Aleksandrs Krugļevskis; Arveds Švābe; Izstādes Latvijas Universitātes Bibliotēkā; Latvijas Universitāte - vēsture; Juridiskā fakultāte; Juridiskās fakultātes simtgade; jubilejas; Tiesību zinātnes vēsture; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE